Čas za servis?

Iskanje servisa za peč na pelete
Konec poletja je primeren čas tudi za klic serviserja, ki naj bi pripravil peč na zimsko delovanje v bolj ali manj težavnih razmerah. Klic serviserja v zimskem času ni ravno najbolj pametna zadeva, vsaj kar se rednega servisiranja tiče. 
Marsikdo v iskanju serviserja tava v temi, saj je brez napotkov ali priporočil težko izbrati pravega. Ob tem tudi izbira pooblaščenega serviserja ni nujno pravi recept za izbiro zanesljivega in poštenega serviserja. Včasih nam pomaga priporočilo prijatelja, drugič pa smo veseli že, če se nas serviser usmili in pride v dogovorjenem času oziroma čim prej, če nas v to prisili kurilna sezona na vrhuncu, združena z nam neznano okvaro naše peči na pelete Biodom 27 (ali katerekoli druge). 
Sam sem na žalost imel tako negativno izkušnjo z izbiro prvega serviserja, ki ni bil pooblaščen, kot pozitivno z izbiro pooblaščenega serviserja, ki je zadevo spravil v red. Žal je morda zaspal na lovorikah, saj mi je pred koncem kurilne sezone dvakrat obljubil klic pred prihodom v roku sedmih dni, pa tega ni storil. Ker zadeva ni bila nujna, ga v tretje nisem poklical. Bo morda prišel, če mu priskrbim še dve stranki ali je bolje obrniti se na drugega pooblaščenega serviserja?

Komentarji

  1. Pozdravljeni,
    V letošnji sezoni imam velik problem pri kurjenju peletov. Pogosto se mi dogaja, da mi na peči (biodom valter 27) napiše all pel... alarm pellets. Kar bi naj pomenilo, da je zmanjkalo peletov oz nekaj podobnega.
    Klical sem serviserja, pa je bil neodziven. Praktično vsak dan moram na novo zagnat peč s pritiskom na gumb on na peči.
    Najbolj zoprno je zjutraj ob 5h, ko bi lahko bilo že toplo glede na časovne nastavitve.
    Je imel kdo podobno težavo?
    Res da sem letos menjal pelete- imam jih od Cugmajstra, vendar sosed ima enake in brez problemov.

    Kakšen nasvet?
    Igor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni. Vzrokov je lahko kar nekaj. Ker sam nisem serviser, vam težko strokovno odgovorim. Tudi sam sem že imel izpisan tak alarm. V hujšem primeru je šlo za počen zobnik v reduktorju, ki poganja polža za dovod peletov v kurišče. Toda v tem primeru vam peč ne bi enkrat delala, drugič pa ne.
      V drugem primeru pa se je odvil vijak, s katerim je bila pritrjena os polža na reduktor (ker je bil požrt vijak). To sem podrobno opisal v enem od prispevkov. Takrat se mi je dogajalo podobno kot vam.
      Ko se mi je to zgodilo drugič po menjavi vijaka, sem privaril dodatno matico. Sedaj je mir.......za enkrat ;-)
      Če se vaš serviser ne javi, pač pokličite drugega s seznama serviserjev , na katerega je povezava v tem članku. Srečno.

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vžigalna svečka Biodom 27

Alarm peleti

Pooblaščeni servisi podjetja Biodom 27