Nakup peletov

Peleti v zalogovniku Biodom 27
Če nismo polni denarja, je nakup peletov lahko prava nočna mora. Nekateri smo se za pelete namreč odločili v prvi vrsti zaradi varčevanja, takoj zatem pa zaradi ekologije;-)
Še sedaj (ob koncu decembra) me sem in tja kdo vpraša, kje bi bilo možno ugodno kupiti kvalitetne pelete. Priznati moram, da me to trenutno niti ne zanima. O tem bom razmišljal šele od maja ali junija naprej, ko se povpraševanje precej poleže. In po zakonu ponudbe in povpraševanja je od takrat naprej tudi najpametneje kupovati pelete, saj se takrat cena morda nekoliko spusti, ali kot je primer zadnja leta, še ne zraste višje od zadnje dosežene cene. To t.i."pametno" obdobje traja nekje do konca dopustov, torej nekje do septembra, v najboljšem primeru do oktobra.
Jasno je tudi, da ni pametno kupiti ravno najcenejših, saj so ti praviloma precej slabe kvalitete, česar pa ne moremo soditi samo po navedenih deklaracijah, saj so menda na Zvezi potrošnikov v testu peletov ugotovili, da so navedene lastnosti peletov bolj namenjene zavajanju, kot pa prikazovanju dejanske kvalitete peletov. Ne držite me za besedo, saj nisem strokovnjak, kot vedno rad poudarim! Res pa je, da tudi izkušnje nekaj štejejo.
Če povzamem: pelete lahko kupimo kadarkoli, le cena, ki jo bomo za to plačali, je lahko precej različna. Če se le da, jih kupujmo pozno pomladi ali poleti in raje vzemimo kakšno tono več, da si pozimi oz. v začetku pomladi  prihranimo stres ob iskanju peletov, ker smo opazili, da nam jih bo morda zmanjkalo. Lahko me upoštevate, ali pa tudi ne:-)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Cenik Timiko d.o.o. za Biodom 27

Vžigalna svečka Biodom 27

Pooblaščeni servisi podjetja Biodom 27