Počeno!

Stara, železna gorilna posoda Biodom 27
Ko imamo kotel na pelete, smo izredno veseli zaradi dejstva, da imamo manjše stroške, kot smo jih
imeli morda s kotlom na kurilno olje ali na plin. Sem ter tja nas neprijetno preseneti napaka, ki se po dolgem času uporabe pojavi na katerem od delov našega kotla na pelete. Kotli Biodom 27 imajo po zagotovilih proizvajalca malo vitalnih delov, kar naj bi precej zmanjšalo možnost napak.

Gorilna posoda Biodom 27 iz sive litine
Oni dan mi je prijatelj povedal, da je močno napokala litoželezna gorilna posoda njegove peči Biodom 27. Serviser naj bi mu dejal, da je to skoraj nemogoče in da je edini, ki se mu je to zgodilo, saj so s temi posodami zamenjali stare, železne. Pokanje je bila napaka železnih in nove gorilne posode naj bi bile trajnejše.
Primerjava gorilnih posod Biodom 27
Ob naslednjem čiščenju sem podrobneje pogledal gorilno posodo v moji peči Biodom 27. In glej ga zlomka! Tudi jaz imam unikatno gorilno posodo, saj je tudi ta napokana. Nakup nove ?
36,48€ + 7,8€ tesnilo na spodnji strani gorilne posode. Prištejmo še prihod serviserja, njegovo delo in pridemo do nezanemarljivega zneska (cena je informativna cena servisa Timiko d.o.o.).

Komentarji

  1. Juhu,tudi jaz sem srečen dobitnik unikatne posode z razpokami. Pa elektronika je tudi unikatna tretja zapored. Zato sem ventilator priklopil direktno na 220 V ko peč gori,ker elektronika peči ne zna pravilno krmilit vrtljajev ventilatorja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz imam namen kupit peč biodom 27 Valter.Prosim kaj mi svetujete?hvala

    OdgovoriIzbriši
  3. Če so popravili napake, ki so pestile prvotno peč na pelete Biodom 27, potem je to morda povsem sprejemljiva odločitev. Je pa sedaj na trgu že toliko ponudbe, da je odločitev res težka in ravno tako tudi nasveti glede nakupa. Lahko preberete še: http://biodom27.blogspot.si/2015/06/kako-izbrati-pravi-kotel-na-biomaso.html
    Lep pozdrav:-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi nam se to zgodi vsako leto in lej ga zlomka vsako leto visoki stroški kljub rednemu srevisiranju peči.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vžigalna svečka Biodom 27

Alarm peleti

Pooblaščeni servisi podjetja Biodom 27